Girll-kolbászkák - krumpli recept

60 dkg sertéshús
60 dkg marhahús
10 dkg füstölt szalonna
1 dkg fűszerpaprika /lehet fele erős is/
bors só
5 gerezs fokhagyma /zuzott/
kevés majoranna
1.5kg krumpli
1 cs gillfüszer
A Girll-kolbászkák - krumpli elkészítési módja:
A sertéshúst, marhahúst és a szalonnát együtt megdaráljuk. Adjuk hozzá a többi fűszereket, és alaposan dolgozuk össze. Hűtőben 1-2 órát pihentessük. Vizes kézzel vastagabb kolbász hengereket formálunk,majd rácson megsütjük. Krumpli készités: A megpucolt krumplikat 4-be vájuk és félig megfőzzük. Leszürjük, majd állni hadjuk, hogy kissé száraz legyen összekeverjük a grillfüszerrel és ki olajozott tepsibe tesszük,előmelegített sűtőbe rakjuk és nagy lángom néha fakanállal meg forgatjuk és szép pirosra sütjük. Forrón tálaljuk. Kovászos uborkával.
Ezt a krumplit máshoz is felhasználhatjuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. aug. 4. 09:28
A girll-kolbászkák - krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.