Hétvezér tokány recept
60 perc
A Hétvezér tokány hozzávalói:
20 dkg marhahús,
20 dkg sertéshús,
20 dkg borjúhús,
5 dkg füstölt szalonna,
2 fej vöröshagyma,
paradicsom(friss),
paprika(friss),
tejföl,
liszt,só
A Hétvezér tokány elkészítési módja:
A húsokat kockákra vágom és felhevített füstölt szalonna zsírjában finomra vágott hagymával megforgatom.Kevés vízzel felengedve,fedő alatt párolom.Sóval ízesítem és addig párolom amíg a leve elfő. Ha mindhárom hús megpuhult,zsírjára pirítom és friss paradicsommal,zöldpaprikával ízesítem. Tejfölös habarást készítek és forrásban lévő tokányhoz állandó keverés közben hozzáadom. Párolt rizzsel körítem.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. jún. 15. 07:26
A hétvezér tokány elkészítési módja és hozzávalói.