Szoljanka leves recept
A Szoljanka leves hozzávalói:30 dkg sertéshús
40 dkg marhahús
1 pár virsli
10 dkg sonka
5 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
10 dkg vegyes zöldség
1 kanál Vegeta
1 csomó zöldpetrezselyem
1 tojássárgája
1 dl tejföl
citromlé
só
bors
1 dl olaj
1 kanál kapribogyó
A Szoljanka leves elkészítési módja:
A hagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A virslit, a húsokat, a sonkát apróra vagdaljuk, majd a hagymához tesszük. Egy kicsit együtt pároljuk. Kb. 1 l. liter vízzel felengedjük, hozzátesszük a feldarabolt, megtisztított zöldséget, és takaréklángon fedő alatt puhára megfőzzük, sózzuk, borsozzuk, a Vegetával megszórjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, majd a levesestálba tesszük. Állandó keverés mellett, rászedjük a forró levest.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. okt. 25. 17:31
A szoljanka leves elkészítési módja és hozzávalói.