Grízhalva (Irmik helvasi) török édesség recept
A Grízhalva (Irmik helvasi) török édesség hozzávalói:25 dkg gríz,
17,5 dkg vaj,
10 dkg mandulastift,
40 dkg cukor,
7,5 dl tej,
5 dkg fenyőmag,
10 dkg porcukor.
A Grízhalva (Irmik helvasi) török édesség elkészítési módja:
A vajban a grízt, valamint a stiftekre vágott mandulát kis lángon, állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk. A tejet felfőzzük a cukorral és forrón a darakeverékre öntjük. Enyhe tűzön, lefedve mintegy 15 percig főzzük. Megkeverjük, elzárjuk alatta a lángot és további 15 percig állni hagyjuk. Adagos tálkákba osztjuk, majd megszórjuk porcukorral és kevés zsíradékon megpirított fenyőmaggal.
Nagyon-nagyon édes, török édesség!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. okt. 24. 17:12
A grízhalva (irmik helvasi) török édesség elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.