Fenyőmagos süti recept


* 1 rúd marcipán (200 gramm)
* fél csésze kristálycukor
* fél csésze porcukor
* 2 nagy tojás fehérje
* fél evőkanál vanília aroma
* 3 evőkanál liszt
* 1 csésze fenyőmag
* kevéske só
A Fenyőmagos süti elkészítési módja:
Kapcsoljuk be a sütőt 160°C-ra, béleljük ki a tepsit sütőpappírral. Keverjük össze a lereszelt marcipánt (amely voltaképpen mandula paszta) a cukrokkal, majd lassú fokozaton elektromos mixerrel keverjük addig, amíg egyenletes, apró morzsás szerkezetű lesz. Adjuk hozzá a tojásfehérjét és a vanília aromát, magas fokozaton keverjük tovább 3 percig, amíg egyenletesen el nem oszlik, ezután jöhet a liszt és a só. A fenyőmagokat szórjuk egy lapos tálra. Egy-egy evőkanálnyi masszából formázzunk sütiket, majd egyik felüket hempergessük meg a fenyőmagokban, végül a magvatlan oldalával lefelé helyezzük el őket a sütőpapíron. 15-16 percig süssük, amíg aranybarnára pirul.
könnyű, és nagyon fincsi. gyerekek szeretik!!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Timy, 2007. máj. 17. 17:26
A fenyőmagos süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.