Mandulás sütemény recept
A Mandulás sütemény hozzávalói:A tésztához
7 dkg nyers marcipán,
6 db tojássárgája,
4 dkg porcukor ,
2 evőkanál víz,
egy fél citrom reszelt héja,
15 g liszt,
15 g étkezési keményítő,
6 db tojásfehérje,
10 dkg kristálycukor,
10 dkg liszt,
10 dkg darált mandula,
2 evőkanál olaj.
A díszítéshez
vaj és liszt a forma kikenéséhez,
5 dkg pörkölt mandula,
vanillincukor.
A Mandulás sütemény elkészítési módja:
A marcipánt két tojássárgájával simára keverjük, és a maradék tojássárgájával, a porcukorral, a vízzel, a reszelt citromhéjjal, a liszttel és az étkezési keményítővel habosra keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük. Az egészet hozzáadjuk a marcipános masszához. Végül hozzákeverjük a lisztet, a mandulát és az olajat. Az egészet egy kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük, és vastagon megszórjuk a pörkölt mandulával. 170 fokon kb. 50 percig sütjük. Kihűlés után a tortát vanillincukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. nov. 7. 08:56
A mandulás sütemény elkészítési módja és hozzávalói.