Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandulás sütemény recept

Mandulás sütemény recept

A Mandulás sütemény hozzávalói:
A tésztához

7 dkg nyers marcipán,
6 db tojássárgája,
4 dkg porcukor ,

2 evőkanál víz,
egy fél citrom reszelt héja,
15 g liszt,
15 g étkezési keményítő,
6 db tojásfehérje,
10 dkg kristálycukor,
10 dkg liszt,
10 dkg darált mandula,
2 evőkanál olaj.

A díszítéshez

vaj és liszt a forma kikenéséhez,
5 dkg pörkölt mandula,
vanillincukor.


A Mandulás sütemény elkészítési módja:
A marcipánt két tojássárgájával simára keverjük, és a maradék tojássárgájával, a porcukorral, a vízzel, a reszelt citromhéjjal, a liszttel és az étkezési keményítővel habosra keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, és tovább verjük. Az egészet hozzáadjuk a marcipános masszához. Végül hozzákeverjük a lisztet, a mandulát és az olajat. Az egészet egy kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük, és vastagon megszórjuk a pörkölt mandulával. 170 fokon kb. 50 percig sütjük. Kihűlés után a tortát vanillincukorral megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulás sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook