Sütős káposzta recept


1 kg fejes káposzta,
5 dkg vaj vagy margarin,
3 dl tej,
2 evőkanál liszt
15 dkg trappista sajt,
1 db tojás,
1 dl tejföl,
1 gerezd fokhagyma ,
késhegynyi őrölt kömény ,
só ,
bors.
A Sütős káposzta elkészítési módja:
A káposztát megmossuk, lecsurgatjuk, laskára vágjuk, sós, forrásban lévő vízben két percig abáljuk, majd levétől lecsurgatjuk. A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd a hideg tejet hozzáöntve simára keverjük és tejföl sűrűségűre főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket, a szétzúzott fokhagymát, a reszelt sajt kétharmadát. Ha a massza teljesen kihűlt hozzákeverjük a habosra felvert tojást és a káposztát. Mély tűzálló tálba öntjük, és forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje piros nem lesz. Akkor igazán finom, ha a káposzta kicsit ropogós
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. nov. 6. 08:52
A sütős káposzta elkészítési módja és hozzávalói.