Tejszínes-boros rakott káposzta recept
A Tejszínes-boros rakott káposzta hozzávalói:40 deka darált hús,
60 deka savanyú káposzta,
2 kisebb fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
3 deci száraz fehér bor,
2 deci tejföl,
2 deci tejszín,
1 evőkanál cukor,
15 deka főtt, füstölt tarja,
15 deka félig főtt rizs,
15 deka reszelt trappista sajt,
só,
őrölt bors,
2 evőkanál olaj.
A Tejszínes-boros rakott káposzta elkészítési módja:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd ráöntjük a cukrot. Ha már karamellizálódik, hozzáadjuk a káposztát, és néhány percig együtt pirítjuk, majd aláöntjük a bort és körülbelül 15 percig pároljuk. Hozzátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és majdnem puhára pároljuk. Egy sütőedény aljára lerakjuk a húsos káposzta felét, a félig főtt rizzsel betakarjuk, majd rászórjuk a felkockázott füstölt tarját, végül rátesszük a maradék húsos káposztát. A tejfölt összekeverjük a tejszínnel, amit sózunk, borsozunk, majd a lerakott káposztára öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. márc. 15. 19:56
A tejszínes-boros rakott káposzta elkészítési módja és hozzávalói.