Fokhagymás-narancsos sült csirke recept
A Fokhagymás-narancsos sült csirke hozzávalói:2 narancs,
3 evőkanál olaj,
½ kg bébispenót,
1 evőkanál szójaszósz,
1 evőkanál méz,
1 teáskanál friss őrölt gyömbér,
½ teáskanál kukoricakeményítő,
½ kg csirkemell csíkokra vágva,
¼ teáskanál só,
¼ teáskanál bors,
3 gerezd fokhagyma pépesítve.
A Fokhagymás-narancsos sült csirke elkészítési módja:
Filézz ki egy narancsot, tedd félre. A másik narancsnak facsard ki a levét, közel egy decire lesz szükséged. Hevíts fel 1 evőkanál olajat, és kissé fonnyaszd meg rajta a spenótot. Szűrd le, és tartsd melegen. Közben keverd el a narancslevet a szójaszósszal, a mézzel, a gyömbérrel, és a keményítővel, tedd félre. Szórd meg a csirkét sóval és borssal, és hevítsd fel a maradék két evőkanál olajat. Futtasd meg rajta a fokhagymát, majd add hozzá a csirkét, és süsd fehéredésig. Keverd hozzá a narancsos szószt, és addig főzd együtt a hússal, míg be nem sűrűsödik. A spenótot melegítsd fel kissé, oszd el négy tányéron, helyezd rá a filézett narancsgerezdeket, majd szedd mellé a csirkét.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. márc. 14. 18:13
A fokhagymás-narancsos sült csirke elkészítési módja és hozzávalói.