Ananászos csirkemellfilé recept


8 szelet csirkemell
2 doboz ananász konzerv
3 dl növényi eredetű főzőtejszin
1 kávéskanál vegeta
5 dkg margarin
2 csapott evőkanál rizsliszt
1-1 mokkáskanálnyi őrölt fehérbors és feketebors
Az Ananászos csirkemellfilé elkészítési módja:
A húst megmossuk, szeletekre vágjuk, klopfolóval föllazítjuk a rostokat, bekenjük vegetával. A margarint megolvasztjuk , belerakjuk a szeleteket, mindkét oldalát gyorsan megpirítjuk, majd puhára pároljuk a fehér és fekete borssal. A húst kivesszük a margarinból és a megmaradt margarinon pár percig pároljuk az ananászszeleteket. Az ananász levét felforraljuk és besűrítjük az előzőleg simára kevert főzőkrémmel. Az ananászszeleteket a hús mellé helyezzük, leöntjük a szósszal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. márc. 14. 15:48
Az ananászos csirkemellfilé elkészítési módja és hozzávalói.