Töltött burgonya savanyú káposzta ágyon recept
A Töltött burgonya savanyú káposzta ágyon hozzávalói:1 kg savanyú káposzta
6-8 nagyobb burgonya
2 dl főzőtejszín
50 dkg darált hús
2 gerezd zúzott fokhagyma
só
bors
csipet köménymag
1 tk fűszerpaprika
fél fej vöröshagyma apró kockára vágva
1 tojás
A Töltött burgonya savanyú káposzta ágyon elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, ketté vágjuk, a közepüket kivájjuk, majd egy picit megsózzuk. A darált húsba belekeverjük a fokhagymát, a sót, a borsot, a köménymagot, a fűszerpaprikát, a vöröshagymát és a tojást. Ezzel a masszával töltjük meg a kivájt burgonyát. Ha nagyon savanyú a káposztánk, akkor kimossuk, majd a tepsibe tesszük és ráöntjük a tejszínt. Ráültetjük a burgonyákat, majd ráöntünk egy kicsi vizet, annyit, hogy a káposztát ellepje. Lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben addig pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul (kb. 40 perc). Ekkor levesszük róla a fóliát és készre sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. máj. 4. 23:56
A töltött burgonya savanyú káposzta ágyon elkészítési módja és hozzávalói.