Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Tárkonyos rakott zöldbab recept

Tárkonyos rakott zöldbab recept

A Tárkonyos rakott zöldbab hozzávalói:
1 kg darált hús
1 kg zöldbab (lehet mirelit is)
2 bögre rizs
2 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ek étolaj
2 tk ételízesítő
1 tk tárkony
4 dl tejföl
1 tojás
5 dkg sajt
ízlés szerint só
őrölt bors


A Tárkonyos rakott zöldbab elkészítési módja:
A rizst 1 ek olajon megfuttatjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk,és kislángon fedő alatt megpároljuk. A zöldbabot pici sóval megfőzzük. A felkockázott vöröshagymát a maradék olajon megdinszteljük, rádobjuk az áttört fokhagymát és a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk. Közben egy tepsit kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával és beleöntjük a rizs felét, megszórjuk 1 tk ételízesítővel. A zöldbabról leöntjük a főzővizet, összekeverjük a hússal, majd a tepsibe öntjük a rizsre, megszórjuk tárkonnyal,és ráöntjük a maradék rizst, ezt meghintjük az ételízesítővel. A tejfölt elkeverjük a tojással, befedjük vele a rakottast, rászórjuk a reszelt sajtot, és 200 fokon addig sütjük, amíg a teteje megpirul. Tálaláskor tejfölt kínálhatunk még mellé.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A tárkonyos rakott zöldbab elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook