Zöldséges sertésragu recept
1 perc
A Zöldséges sertésragu hozzávalói:
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
20 dkg gomba,
50 dkg sertéslapocka,
2 db paradicsom,
1 csokor petrezselyem,
3 evőkanál olaj,
1 teáskanál ételízesítő,
20 dkg mélyhűtött kukorica,
20 dkg mélyhűtött zöldbab,
15 dkg rizs.
A Zöldséges sertésragu elkészítési módja:
Előkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és negyedekre vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük, a hagymát üvegesre megfuttatjuk, majd rátesszük a húst, és zsírjára pirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, felöntjük kb. 3-4 dl vízzel, és letakarva pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a mélyhűtött kukoricát, a zöldbabot, a gombát, a rizst és a paradicsomot. Jól összekeverjük, és készre főzzük. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. máj. 23. 21:38
A zöldséges sertésragu elkészítési módja és hozzávalói.