Gombás húsgombóc recept
A Gombás húsgombóc hozzávalói:30 dkg darált marhahús,
15 dkg gomba,
1 tojás,
2 dkg vöröshagyma,
2 ek. étolaj,
só,
bors,
petrezselyem.
A Gombás húsgombóc elkészítési módja:
A vöröshagymát lereszeljük, és a felmelegített olajra tesszük, hozzáadjuk a kis kockára vágott gombát, és pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük finomra vágott petrezselyemmel. Amikor a leve elpárolgott, zsírjára sütjük, és összekeverjük a darált hússal, tojással. Jól összedolgozzuk, és gombócokat formálunk belőle. Vízben is kifőzhetjük, de kicsit meglapítva kiolajozott tepsiben is megsüthetjük. Alufóliával takarjuk be.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. máj. 20. 20:00
A gombás húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.