Gesztenyés krémes recept
A Gesztenyés krémes hozzávalói:Tészta : - 9 tojás
- 9 ek. porcukor
- 1,5 dl olaj
- 9 ek. liszt
- 1 cs. sütőpor
- 3 ek. kakaópor
Krém : - 50 dkg gesztenyepüré
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- ízlés szerint rum v. rumaroma
Teteje : - 3 dl tejszín
- tortadara v. csokireszelék
A Gesztenyés krémes elkészítési módja:
A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig habosítom.Belekeverem az olajat,lisztet,kakaót,sütőport és a kemény habbá vert tojásfehérjét.Sütőpapíros tepsibe öntöm,sütöm. A tejet a pudingporral sűrű krémmé főzöm.A margarint a porcukorral kihabosítom.A gesztenyepürét a rummal elkeverem.Ha ki hűlt a főzött krém összekeverem a másik kettővel.A kihűlt tésztára simítom.Rákenem a felvert tejszínhabot,leszórom tortadarával v. csokireszelékkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. máj. 9. 19:25
A gesztenyés krémes elkészítési módja és hozzávalói.