Leveles-vajas tészta recept
70 perc
450 kcal
3 pohár liszt /2 dl-s pohár v. bögre/
1 pohár tejföl
2 tojás
1 RAMA margarin
só
kevés citromlé
A Leveles-vajas tészta elkészítési módja:
2 pohár lisztet a tejföllel, 1 tojással és 1 tojás sárgájával a sóval és egy pici citromlével rétestésztát gyúrunk. Hagyjuk pihenni 1/2 órát. Közben a harmadik pohár lisztet a margarinnal összegyúrjuk lehetőleg a robotgép hullámos lapátjával./hogy a vaj a kezünktől ne olvadjon meg/ A rétestészta tetején eloszlatom a vajas réteget, majd feltekerem és 8 részre vágom. Mindegyik részt kicsit kinyújtom, majd egymásra helyezem és úgy nyújtom a megfelelő nagyságúra. 200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen aranybarnára sütöm.
Bármilyen töltelék megfelel hozzá.
Lehet lekvár, túró, gesztenyepüré, dió, mák, káposzta, darált hús, hidegen elkészíthető puding, vagy házi krémes alappor.
Süthetjük töltelékkel együtt is, de lehet utólag is a tölteléket hozzátenni. /Pl. lásd házi krémes alappor hátulján leírtak/
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: wallmart, 2011. máj. 8. 12:13
A leveles-vajas tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.