Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rákóczy túrós recept

Rákóczy túrós recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rákóczy túrós hozzávalói:
Tészta:

½ kg liszt
20 dkg porcukor
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
pici só
1 margarin (szobahőmérsékletű)
2 tojás sárgája
1 natúr joghurt

Töltelék:

50 dkg túró
20 dkg cukor
1 tojás
1 vaníliáscukor
10 dkg búzadara
fél citrom reszelt héja

Hab:

7 tojás fehérje
5 dkg porcukor
fél citrom kifacsart leve


A Rákóczy túrós elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, a margarint apró kockára vágjuk, hogy könnyebb legyen eldolgozni. A tésztának krémes állagúnak kell lennie. Ha túl sűrű akkor tejet adunk hozzá, ha túl híg akkor pedig lisztet. Előmelegített sütőben úgy sütjük, hogy 15 perc után kivesszük és megszurkáljuk villával hogy a tészta ne púposodjon fel. Aztán visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük. (tűpróba!) Ezután a tölteléket rákenjük a tetejére /amit előzőleg már kikevertünk és a hűtőbe tettünk legalább 10 percre./ Ismét visszatesszük a sütőbe és sütjük még 10 percig. Addig amíg sül felverjük a tojások fehérjét a porcukorral. Amikor már felvertük akkor tesszük bele a citrom levét, és ezzel is összedolgozzuk. Azért kell a citromlé a habhoz mert így nem esik össze. Ezután rátesszük a töltelék tetejére szépen elsimítva, és visszatesszük a sütőbe és teljesen lekapcsoljuk a sütőt mivel a habnak nem sülni kell hanem száradni. Akkor jó, ha a hab nem ragad az ujjunkra.

Készíthetjük mákkal is de akkor nem kell bele tojás és búzadara.
Na és persze akkor HABOS MÁKOS a neve.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rákóczy túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook