Epres tiramisu II. recept



2 tojássárga
10dkg porcukor
25dkg mascarpone
10dkg fehér csokoládé
2 dl habtejszín
20dkg eper
1csom.babapiskóta
2dl tej
2-23 ek.cukor
Az Epres tiramisu II. elkészítési módja:
Őzgerincformát cukros tejbe mártott babapiskótával kibéleljük(előtte alufóliával is kibéleljük).tojássárgát a porcukorral habosítjuk majd a mascarponéval tovább habosítjuk,a kemény habbá vert tejszínnel lazítjuk és a felolvasztott csokoládét lazán hozzákeverjük.A krém felét a formába töltjük majd egész epreket nyomkodunk bele.A maradék krémmel befedjük majd ismét egy réteg tejbe mártott babapiskóta jön amivel lezárjuk a formát.Hűtőben dermesztjük.A formából kiöntve még eperrel díszíthetjük.
Ha a babapiskóta cukrozott,a tejbe amibe mártjuk,ne tegyünk cukrot,mert nagyon édes lesz!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szandi30, 2010. jún. 21. 07:47
Az epres tiramisu ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.