Húsvéti jégkrém recept
35 perc
1181 kcal
1 liter habtejszín,
5 dkg étcsokoládé,
15 dkg porcukor,
10 dkg pirított mandulaforgács,
5 tasak vaníliás cukor,
3 tojássárgája
A Húsvéti jégkrém elkészítési módja:
A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd kanalanként adagolva hozzákeverjük a tojássárgájával habosra kevert porcukrot. A mandulaforgácsot teflon serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük, és a masszába forgatjuk, végül belekeverjük a vaníliás cukrot. Fagylaltkehelybe, tetszés szerint választott formába kevés csokoládét reszelünk, kevés krémet kanalazunk rá, és így folytatjuk az adagolást, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ha elkészültünk az adagolással, a kelyheket mélyhűtőbe tesszük, és 4 órán keresztül állni hagyjuk, hogy a jégkrém megdermedjen. Közvetlenül a vendégek kínálásakor vesszük ki a hűtőszekrényből, a jégkrém tetejét kevés forró csokoládéval meglocsoljuk, és mentalevéllel díszítjük.
Mandulaforgács helyett pirított mogyoróval is nagyon finom.
4 órát hűteni kell.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: imolaviola, 2008. febr. 23. 04:28
A húsvéti jégkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.