Erdélyi borsos tokány recept
Az Erdélyi borsos tokány hozzávalói:60 dkg marhalapocka
1 nagyobb fej hagyma
olaj
só
bors
1 dl tejföl
egy kevés liszt
ecet
cukor
Az Erdélyi borsos tokány elkészítési módja:
A marhalapockát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd 3 evőkanál forró olajba tesszük a hússal együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, behintjük 1 teáskanál liszttel, kissé megpirítjuk és felengedjük mártássűrűségűre. Ha szükséges, még utána ízesítjük, még egyszer jól felfőzzük és közvetlenül tálalás előtt 1 dl tejfölt adunk hozzá. Szokták még pár csepp ecettel és csipetnyi cukorral ízesíteni. Tört burgonyával vagy galuskával tálaljuk. A tokánynak igen sok változata van. Gombával vagy majoránnával fűszerezik, készítik vegyesen sertés- és marhahúsból, vesét is adva hozzá. Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: imolaviola, 2008. febr. 21. 08:50
Az erdélyi borsos tokány elkészítési módja és hozzávalói.