Párolt marhalapocka sárgarépával és káposztával recept
A Párolt marhalapocka sárgarépával és káposztával hozzávalói:400 g marhalapocka
50 g szalonna
1 db vöröshagyma
1 ev. kanálvaj
1 ev. kanálzsír
2 ev. kanál búzafinomliszt
só
frissen őrölt feketebors
marha alaplé
Káposztához:
1 db kisebb fej káposzta
1 db nagyobb sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
3 ev. kanálvaj
1 ev. kanál búzafinomliszt
só, bors
A Párolt marhalapocka sárgarépával és káposztával elkészítési módja:
A húst vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázzuk vöröshagymát és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, majd a hússzeleteket mindkét oldalát megpirítjuk. A megpirított hússzeleteket felöntjük 250 ml alaplével, majd lefedve puhára pároljuk. Miután a hús megpuhult, kivesszük, majd a főzőlevet botmixerrel eldolgozzuk, lepasszírozzuk, felforraljuk és hozzáadjuk a vajat. Levesszük a tűzről, majd visszatesszük a hússzeleteket. A káposzta külső leeleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk. A káposztát felszeleteljük. A répát lereszeljük. A káposztát a répával elkeverjük, majd sós vízben feltesszük főni. Forrástó számított kb. 10-12 percig főzzük. A zöldséget leszűrjük (kb. 1 deci főzőlevet félreteszünk), majd jeges vízbe tesszük. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és rántást készítünk. Hozzáadjuk a répás káposztát, zúzott fokhagymával, borssal és szükség szerint sóval ízesítjük. Felöntjük a félretett főzőlével, pár percig főzzük. Levesszük a tűzről, majd a hússal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. júl. 30. 10:30
A párolt marhalapocka sárgarépával és káposztával elkészítési módja és hozzávalói.