Erdélyi borsos-vesés marhatokány recept
60 perc
Az Erdélyi borsos-vesés marhatokány hozzávalói:
70 dkg
marhalapocka
20 dkg
sertésvese
2 nagyobb fej vöröshagyma
3 evőkanál sertészsír
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors
borsikafű ( vagy csipetnyi majoránna)
kristálycukor
borecet ( vagy ételecet)
1 dl
tejföl
2 evőkanál liszt.
Az Erdélyi borsos-vesés marhatokány elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A marhalapockát vékony csíkokra, a vesgté tisztítás után kis kockára vágjuk. Zsírt forrósitunk, amibe először gyengén átperítjuka vöröshagymát, majd belerakjuk a húst és a vesét is. Ízesítjük borssal, borsikafűvel, kevés sóval és felöntjük víttel.Fedő alatt majdnem teljesen készre pároljuk. Ekkor a fedőt levesszük,zsírjára sütjük, megszórjuk liszttel, elkeverjük és egy kissé átpirítjuk. Végül kevés vízzel felengedjük, hogy mártásszerű levet kapjunk. Ha szükséges utánaízesítjük pár csepp ecettel savanyítva, kevés kristálycukorral finomítva.Még egyszer jól felfőzzük. Közben a tejfölt elkeverjük, ha szükséges kissé meghígítjuk és közvetlenül a tálalás előtt az ételhez keverjük. Tört burgonya, vagy galuska illik hozzá zöld salátával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. febr. 8. 14:01
Az erdélyi borsos-vesés marhatokány elkészítési módja és hozzávalói.