Betyár tarhonya bográcsban recept
80 perc
A Betyár tarhonya bográcsban hozzávalói:
25 dkg
füstölt kolbász
15 dkg
húsos füstölt szalonna
30 dkg
házi tarhonya
80 dkg
burgonya
2-3 db
zöldpaprika
2 szem érett paradicsom ( ha télen készítjük, akkor 5 evőkanál natúr lecsó)
2 közepes fej vöröshagyma,2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
só
csipetnyi őrölt fekete bors ízlés szerint.
A Betyár tarhonya bográcsban elkészítési módja:
A szalonnát apró kockára vágjuk és a bográcsban üvegesre sütve zsírját kisütjük. Ekkor belerakjuk a tarhonyát és állandóan kevergetve aranysárgára pirítjuk. Most hozzáadjuk az egészen apróra felvágott vöröshagymát, és állandóan kevergetve további 5-6percig pirítjuk, s közben fűszerezzük egy púpozott evőkanál éde-nemes fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával, ízlés szerint őrölt fekete borssal, sóval. Elkweverés után kb. 2 dl. vízzel felengedjük, hozzárakjuk a kockára vágott burgonyát, a felszeletelt paradicsomot, zöldpaprikát és állandó kevergetés mellett pároljuk. Ha a burgonya félig átüvegesedett a felkarikázott kolbász is beletesszük a bográcsba, majd az egészet felöntjük 8-9 dl. vízzel és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tarhonya teljesen megpuhul. Friss kenyérrel, zöld salátával tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. febr. 6. 08:50
A betyár tarhonya bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.