Erdélyi cibere leves citrommal, egyszerüen. recept
30 perc
Az Erdélyi cibere leves citrommal, egyszerüen. hozzávalói:
6-7 gerezd fokhagyma
1 dl
tejföl
1 dl
tej
1 egész citrom leve,1 kiskanál só
liszt
1 és fél liter víz
3 db
száraz zsemle ( vagy szelet kenyér).Kifejezetten finom
böjtös étel.
Az Erdélyi cibere leves citrommal, egyszerüen. elkészítési módja:
Egy edényben vizet forralunk, amibe beletesszük a szétnyomott, tisztított fokhagyma gerezdeket, és a forró levet megsózzuk. Közben a tejfölt, a tejet a liszttel és egy csipetnyi sóval alaposan elkeverjük és a levest behabarjuk. Pár perc után ízesítjük a citrom levével, mindaddig, amíg ízlésünk szerinti savanyú lesz. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. febr. 2. 17:02
Az erdélyi cibere leves citrommal, egyszerüen. elkészítési módja és hozzávalói.