Vegyes zöldségsaláta nyersen. recept
70 perc
A Vegyes zöldségsaláta nyersen. hozzávalói:
1 kis fej fehér
édes káposzta
1 kis fej vörös káposzta
1 db
savanykás alma,2 db
ecetes uborka
1 db
citrom
1 kiskanál köménymag
1 kiskanálsó
1 evőkanál porcukor
Nyáron tehetünk hozzá: 1 kis fej saláta
2 db
uborka
2 db
zöldpaprika
2 db
közepes paradicsom
4-5 db
hónapos piros retek A mártáshoz: 2 dl
tejföl
2 db
tojás
1 evőkanál mustár
1 kiskanál porcukor
1 db
cirom leve
1 mokkáskanál só.
A Vegyes zöldségsaláta nyersen. elkészítési módja:
A fehér és vörös káposztából a torzsákat kivágjuk, hajszálvékony szeletekre vágjuk és köménymaggal megszórjuk, gyengén megsózzuk.Az ecetes uborkát finoman, vékonyan felkarikázzuk.Az alma magházát eltávolítjuk és lereszeljük.( Nyáron a zöld fejes salátát szintén megvágjuk, de nem sózzuk meg.Ugyanakkor a nyers uborkát, a paprikát, a paradicsomot és az almát finoman felvágjuk és gyengén megsózzuk.)A saláta alkotó elemeit nagyobb tálra a színhatást is figyelembe véve elrendezzük, a citrom kifacsart levével megcsepegtetjük. Hűvös helyen l0-15 percig állni hagyjuk. Közben elkészítjük a mártást is. A sűrű tejfölt elkeverjük a tojások sárgájával a mustárral, a citrom visszamaradó levével, porcukorral, csipetnyi sóval és a salátátezzel megöntözzük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. jan. 29. 08:41
A vegyes zöldségsaláta nyersen. elkészítési módja és hozzávalói.