Galyasági savanyú káposzta leves recept
45 perc
A Galyasági savanyú káposzta leves hozzávalói:
20 dkg. füstölt kolbász,
1 kiskanál sertészsír,
50 dkg. savanyú káposzta,
só,
őrölt fekete bors,
1 dl. száraz fehér bor,
1 kiskanál köménymag,
1-2 db. kisebb babérlevél,
1,5 liter alaplé
1 dl. tejföl
A Galyasági savanyú káposzta leves elkészítési módja:
A kevés zsíron a felszeletelt kolbászt átforrósítjuk, belepergetjük a köménymagot, hogy kissé kipattogjon.Aláöntjük a bort és hozzáadjuk a szálas savanyú káposztát. Pár percig - kb.5-8 percig - együtt pároljuk majd felöntjük az alaplével. Ízesítjük ízlés szerint, főzzük tovább 15-20 percig.Készre főzés előtt tejfölt keverünk hozzá.
Ha jól ízesített a savanyú káposzta, akkor a köménymag és a babérlevél el is maradhat.
Alaplének maradék hús- csont leves is megfelel, de készíthetjük leveskockából is.
Kifejezetten gyorsan elkészíthető, egyszerű étel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. jan. 23. 03:58
A galyasági savanyú káposzta leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.