Ajvár fokhagymásan (paprikalekvár). recept
180 perc
Az Ajvár fokhagymásan (paprikalekvár). hozzávalói:
3 kg
húsos zöldpaprika
80 dkg
érett paradicsom
10 dkg
tengeri só
2 fej fokhagyma
5 dl
étolaj.
Az Ajvár fokhagymásan (paprikalekvár). elkészítési módja:
A zöldpaprikákat és a paradicsom szemeket mosás után leszárítjuk,majd roston megsütjük és ezt követően meghámozzuk. Ha meghűltek nagyobb darabokra szeleteljük, majd turmixoljuk a zöldféléket, de közben sózzuk és az előzetesen ledarált fokhagymát is hozzáadjuk. Az összekeverés után előbb lassú tűzön, majd kissé megemelt hőfokkal főzzük sűrűre a masszát( kb. 1 és fél-2 óra).Amikor olyan sűrűségű, hogy majdnem kenhető akkor tiszta, csavaros üvegekbe tesszük. Megvárjuk, míg egy kevés olaj a felszínre jut, s ekkor kevés tartósítót szórunk a tetejére (esetleg elmaradhat), az üveget lezárjuk és még melegen kidunsztoljuk. Hűvös helyen tároljuk.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. jan. 24. 15:26
Az ajvár fokhagymásan (paprikalekvár). elkészítési módja és hozzávalói.