Dulcsásza (erdélyi román recept szerint).
60 perc
A Dulcsásza (erdélyi román recept szerint). hozzávalói:
3 kg. gyümölcs (lehet vegyesen is),
2 kg. koronás befőző kristálycukor
A Dulcsásza (erdélyi román recept szerint). elkészítési módja:
A gyümölcsöket kiválogatjuk, csak az ép és egészséges darabokat tarjuk meg. Ha magvas gyümölcs is van köztük, akkor kimagozzuk, majd az egészet feldaraboljuk és megszórjuk a koronás cukor kétharmadával. Csavaros üvegeket veszünk, az aljára ujjnyi vastag cukrot szórunk, majd belehalmozzuk a gyümölcsöt és a tetejére is kb. ujjnyi vastag cukorréteget szórunk. Ha közben képződött gyümölcslé, akkor aláöntjük. Az üvegeket lezárjuk, nagyobb edénybe tesszük és langyos vizet öntünk bele, amit lassú forralással felforralunk, és kb. kb. l5 percig gyöngyözve hőn tartunk. Kiéve óvatosan lehűtjük, végül hűvös helyen tároljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. jan. 23. 15:12
A dulcsásza (erdélyi román recept szerint). elkészítési módja és hozzávalói.