Galuska darált csülökkel. recept


40 dkg
főtt füstölt csülök
2 db
tojás
2 dl
forralt tej
45 dkg
sima liszt
2 dl
tejföl
2 dkg
finom só
3 dkg
reszelt friss torma ( ha nincs, akkor 2 evőkanál tormakrém)
5 dkg
porcukor
1 csapott evőkanál őrölt fekete bors
fél deciliter étolaj.
A Galuska darált csülökkel. elkészítési módja:
A kimért, inas résztől megtisztított főtt, füstölt csülökhúst finomra ledaráljuk. A lisztből a tejjel és a felvert tojásokkal közepesen kemény galuskatésztát készítünk, amibe belekeverjük a ledarált csülökhúst, a sót és az őrölt fekete borsot. A galuskát forrásban lévő enyhén sós vízbe szaggatjuk, majd azokat addig főzzük, amíg feljönnek a forrásban lévő víz tetejére.Ezeket szűrőbe tesszük, vízzel leöblítjük, majd átforrósított olajon az egészet átforgatjuk, ha szükséges utánaízesítjük. Közben a tejfölt elkeverjük a reszelt tormával és a porcukorral. A még meleg galuskát a tejfölös tormamártással megöntözve tálaljuk. A galuska a mártás nélkül kiváló köret.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. jan. 17. 20:07
A galuska darált csülökkel. elkészítési módja és hozzávalói.