Sonkás-gombás omlett recept



2 evőkanál olivaolaj,
25 dkg gomba felszeletelve,
25 dkg sonka csíkokra vágva
3 tojás
3-4 evőkanál tejföl
5 dkg reszelt sajt (füstölt sajttal sokkal finomabb!)
tengeri só
őrölt bors
A Sonkás-gombás omlett elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra melegítjük (gázsütőnél általában 2. fokozat). Forró olívaolajban pirítjuk meg a vékony gombaszeleteket, közben hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát is. A tojásokat sóval, borssal alaposan felkeverjük. Kis méretű tepsibe, vagy hőálló egyadagos pudingformákba tesszük a gomba és sonkaszeleteket, aztán ráöntjük a tojást. Sütőben 20 perc alatt készre sül. Rákanalazzuk a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és még 3-4 percen át sütjük, hogy az íze összeálljon és a sajt szépen rápévadjon...
Ez az egyik kedvencem, mivel szinte minden sajtot szeretek!!! :-))
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: alice74, 2006. okt. 6. 19:01
A sonkás-gombás omlett elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.