Szeder muffin recept




15dkg teljes kiőrlésű liszt
1 kiskanál sütőpor
1 tojás felverve
170ml tej
120g vaj
10-15 dkg szeder- vagy tetszés szerinti gyümölcs-
ízlés szerint édesítőszer
A Szeder muffin elkészítési módja:
A sütőt melegítsük elő 220 fokosra. Egy muffinsütő tepsit béleljünk ki sütőkosárkákkal. Általában 12 darab fér bele. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, és az édesítőszert egy mély tálkában. A felvert tojást keverjük el a tejjel és az olvasztott vajjal, majd dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal. Adjuk hozzá a szedret. Az masszát kanalazzuk a kosárkákba, és süssük 15-20 percig, vagyis amíg szépen megnő. Ha kiszedtük, hagyjuk picit hülni és a papírkosarakkal együtt tálaljuk fel.
A tészta kissé sötét (piszkos) színű lesz, de ez ne zavarjon. Amikor kisülnek olyanok lesznek mint a rozskenyér színe. De nagyon finomek!!! :-))
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: alice74, 2006. okt. 3. 14:24
A szeder muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.