Kanadai almatorta recept
A Kanadai almatorta hozzávalói:A tésztához:
6 db tojás,
9 ek liszt,
7 ek porcukor,
5 ek olaj,
3 ek víz,
fél csomag sütőpor.
Töltelékhez:
1 kg alma,
2 csomag vaníliás cukor,
2 kiskanál fahéj,
3 csomag vaníliás pudingpor (40g-os),
3 dl liter víz,
3 csomag tejszínpor, vagy
7,5 deci tejszín, habnak felverve.
A Kanadai almatorta elkészítési módja:
A tészta készítése Kikeverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, vizet, sütőporos lisztet. Zsirozott, lisztezett formában megsütjük. Az almát megtisztitjuk, lereszeljük, megpároljuk kissé, ízesítjük vaníliával, fahéjjal. A 3 dl hideg vízben elkeverjük a pugingporokat, majd besűritjük vele az almapépet. Kicsit hagyjuk hülni. Verjük fel a tejszínhabot A kihült piskótára rákenjük az almapépet, majd a tejszínhabot. Díszithetjük fahéjjal, vagy girázzsal, amit apróra törünk előtte. .
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük csak utána szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2010. aug. 30. 20:46
A kanadai almatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.