Limoncellós tiramisu recept


50 dkg mascarpone
2 dl keményre felvert habtejszín
3 citrom leve és reszelt héja
1,5 dl limoncello likőr
1 dl víz
10-15 dkg porcukor
babapiskóta
A Limoncellós tiramisu elkészítési módja:
Reszeld le a citromok héját, levüket pedig facsard ki. Forrald össze a vizet, a likőrt és 2 evőkanál cukrot. Öntsd bele a fele adag citromlevet, és tedd félre kihűlni. A mascarponekrémet keverd össze a porcukorral, a citromok megmaradt levével és lereszelt héjával, majd forgasd bele a habtejszínt. Hempergesd meg a babapiskótát a citromos-limoncellós lében, majd fektesd őket szorosan egymás mellé egy jénai tálba. Kanalazd rá a mascarponekrém felét, majd tegyél erre egy újabb sor áztatott babapiskótát. A tetejét fedd be a megmaradt krémmel. Tálalásig tartsd hűtőben.
A klasszikus olasz édesség frissítő hatású nyári változata.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2010. aug. 21. 19:35
A limoncellós tiramisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.