Sütés nélkül készült epres túrótorta recept
40 perc
A Sütés nélkül készült epres túrótorta hozzávalói:
1 csomag zselatin
2 dl tej
50 dkg túró
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 darab tojás
70 dkg eper
30 darab babapiskóta
2 ek rum
A Sütés nélkül készült epres túrótorta elkészítési módja:
A zselatint a tejbe szórjuk, majd kevergetve fölforraljuk, ezalatt a zselatin elolvad benne. Megvárjuk, amíg langyosra hűl. A túrót merülőmixerrel kikeverjük, de még simább lesz, ha szitán átpasszírozzuk. Ezután a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a porcukorral, a tojássárgájával és a tejes zselatinnal simára keverjük. Egy tortaforma belsejét folpackkal kibéleljük. A megmosott epret a forma alját kirakjuk vele. A zselatinos túrókrémet rásimítjuk. A babapiskótával úgy rakjuk ki a tetejét, hogy minél jobban kitöltse, ehez ha kell, néhányat össze is törhetünk. A rummal meglocsoljuk, majd letakarjuk és betesszük a hűtőszekrénybe néhány órára. Tálaláskor egy tálra borítjuk, és a folpackot lehúzzuk róla. Forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk. Tálalhatunk hozzá tejszínhabot is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2010. máj. 19. 19:46
A sütés nélkül készült epres túrótorta elkészítési módja és hozzávalói.