Mascarponés túró rudi torta recept
60 perc
A Mascarponés túró rudi torta hozzávalói:
5 dkg vaj
15 dkg omlós keksz
1 evőkanál kukoricaszirup vagy méz
Töltelékhez:
5-6 db túró rudi
10 dkg cukor
50 dkg natúr krémsajt
1 evőkanál étkezési keményítő
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
A Mascarponés túró rudi torta elkészítési módja:
Tegyük az összetört kekszet egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd kapcsoljuk be és zúzzuk össze. Hagyjuk a gépben, öntsük hozzá az olvasztott vajat, a szirupot, majd kapcsoljuk be egy pillanatra ismét, hogy jól összedolgozza. Szórjuk a vajas kekszet egy 20 centi átmérőjű kerek lecsatolható oldalú tortaforma aljára (érdemes a forma aljába belevágni egy ív sütőpapírt), majd kezünkkel egyengessük el simára. Kanalazzuk a krémsajtot egy tálba, üssük rá a tojásokat, tegyük hozzá a vaníliás cukrot, a keményítőt. Szórjuk rá a cukrot, és tegyük bele a tejfölt. Kézi habverővel jó alaposan dolgozzuk össze, majd kanalazzuk a felét a kekszmorzsával kibélelt formára. Simítsuk el a tetejét, majd tegyük rá a félbetört túró rudikat. Fedjük be a maradék sajtos krémmel, egyengessük el a felületét simára, majd forró sütőben 150 fokon körülbelül 40-45 percig süssük. Ha elkészült hagyjuk kihűlni, utána vágjuk cikkekre, friss mentaággal dekoráljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2010. ápr. 25. 21:29
A mascarponés túró rudi torta elkészítési módja és hozzávalói.