Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Gombás knédli recept

Gombás knédli recept

Elkészítési idő 50 perc

A Gombás knédli hozzávalói:
30 dkg száraz fehér kenyér a héja nélkül
40 dkg sampinyongomba
10 dkg liszt
1 dl tejszín
1 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
3 közepes méretű tojás felverve
1/2 teáskanál só
kevés őrölt szerecsendió elhagyható aki nem szereti
kevés őrölt bors
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma


A Gombás knédli elkészítési módja:
A kenyeret aprítógépben összevágjuk, vagy kézzel kisebb kockákra vágjuk. Összekeverjük a tejszínt, a tejet, az olvasztott vaj felét és a felvert tojásokat. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd a kenyérhez keverjük. Alaposan összeforgatjuk, és fél órára félretesszük. Közben felvágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát. A maradék vajon megpároljuk a hagymákat, és kb. 10 perc alatt megdinszteljük a gombát. Mikor már kihűlt, összekeverjük a kenyérrel, és hozzáadjuk a lisztet. Vizes kézzel közepes méretű gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük őket.

Szaftos husik mellé kiválló köret.


Kategória: Köretek receptjei


A gombás knédli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook