Vendégváró, tavaszi félholdak recept
A Vendégváró, tavaszi félholdak hozzávalói:50 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
2 db tojás
15 dkg vaj vagy margarin
1,5-2 dl közötti langyos tej
1 mk só
A tészta kenéséhez:
15 dkg tömlős sajtkrém (fűszeres vagy tejszínes, ki milyet szeret)
15 dkg reszelt sajt
A töltelékhez:
1-1 db piros és zöld paprika apróra vágva
1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
A sütés előtti kenéshez:
1 ek olvasztott vaj
1 tojás felverve
5 -5 dkg reszelt sajt
A Vendégváró, tavaszi félholdak elkészítési módja:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk. Kelesztő tálba tesszük, 35 perc alatt kb duplájára nő a térfogata. Ekkor lisztezett deszkára tesszük és ketté vágjuk. Az egyik darabot jól kinyújtjuk, megkenjük a tömlős sajttal, megszórjuk a felaprított zöldségekkel. (uborkát is tehetünk ) Feltekerjük, mint a bejglit, lekenjük olvasztott vajjal, majd a tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Egy nagyobb pogácsa szaggatóval a tekercsből félholdakat vágunk. Sütőpapírral fedett nagy lemez tepsire sorakoztatjuk. A másik cipóval így járunk el. 200 fokra bekapcsoljuk a sütőnket, majd hideg sütőbe téve megsütjük. Sütés ideje így kb 35 perc volt. Hideg sütőbe téve szépen kelt, ahogy melegedett a sütő.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. febr. 6. 11:28
A vendégváró, tavaszi félholdak elkészítési módja és hozzávalói.