Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsmuffin krumpli lepénnyel recept

Húsmuffin krumpli lepénnyel recept

A Húsmuffin krumpli lepénnyel hozzávalói:
40 dkg darált hús
ételízesítő
só, bors
kakukkfű
oregánó
bazsalikom
pirospaprika
1 kisebb karfiol
1 csomag bacon
10 dkg füstölt sajt fél fej lila hagyma

Krumpli lepényhez:

1 kg krumpli
30 dkg liszt
4 tojás
1 l tej
1 evőkanál só
1 csokor snidling vagy fél fej hagyma
15 dkg szalonna
zsír vagy vaj a tepsi kikenéséhez


A Húsmuffin krumpli lepénnyel elkészítési módja:
A darált húst ételízesítővel, kevés sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal és egy kávéskanál pirospaprikával ízesítem. Hozzáadok egy fél fej felaprított lilahagymát. A karfiolt rózsáira szedem, enyhén sós vízben puhára főzöm (kb. 4-5 perc). Egy muffin-sütőformát kibélelek szeletelt baconnel úgy, hogy a szalonna túllógjon a mélyedéseken. Mindegyik formába 1 púpos evőkanálnyi húsmasszát nyomkodok. Az összes tetejére egy pici karfiolrózsát, majd reszelt füstölt sajtot teszek, aztán ismét egy fél evőkanálnyi hússal fedem be. Végül betakarom a hús-muffinokat a bacon lelógó végeivel. 180 fokon kb. 1 órát sütöm. A krumplit meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Egy nagyobb méretű tepsit vastagon kikenünk zsiradékkal. A leszelt krumplit az aljára terítjük, kissé megsózzuk. A tojásokat kikeverjük a liszttel és a tejjel, amit megsózunk és ízesítünk a felaprított snidlinggel vagy hagymával. Ezt a keveréket a krumplira öntjük, és 180 fokon elkezdjük sütni. Kb. 20 perc elteltével a felaprított szalonnát a tetejére szórjuk, és sütjük még kb. 40 percig.


Kategória: Húsételek receptjei


A húsmuffin krumpli lepénnyel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook