Moncsa puFánkja recept
150 perc
A Moncsa puFánkja hozzávalói:
50 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt citromhéjja
0.5 dl rum
3.5 dl langyos tej
4 csapott ek kristály cukor
1 mk só
10 dkg olvasztott margarin
3.5 dkg friss vagy 9 gr száritott élesztő
A Moncsa puFánkja elkészítési módja:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, megkelesztjük. Lisztezett deszkára tesszük kissé kinyújtjuk olyan 2 cm-esre. Kiszaggatjuk a kivánt nagyságú pogiszaggatóval . Kissé körbeforgatjuk kezünkkel. Ha kiszaggattuk letakarjuk fél órára hogy tovább keljen. Ekkor nem túl forró bő olajban, kisütjük.
Én kenyérsütögépben szoktam dagasztóprogramon
Ne legyen túl forró az olaj és lassan süssük fedő alatt, igy magasabbra feljön és "szalgos" lesz.
Elkeszítés: 90 perc gyúrás és kelesztés + 30 perc kelesztés + 30 perc sütés
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsa78, 2009. febr. 8. 13:40
A moncsa pufánkja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.