Ipolyparti pulykacsemege recept
45 perc
Az Ipolyparti pulykacsemege hozzávalói:
40 dkg pulykamell csikozva
fél fej káposzta csikokra gyalulva
1 fej hagyma szeletelve
2 savanykás alma
2 dl főzőtejszin, vagy tejföl, vagy habarás
kakukkfű, bors, só, olaj
Az Ipolyparti pulykacsemege elkészítési módja:
A forró olajon a pulykamell csíkokat átforgatjuk, só bors kakukkfűvel megszórjuk. rátesszük a káposztát, és kb 25 percig pároljuk közepes lángon. kevés vizet önthetünk alá. Beletesszük a hagymát majd 5 perc mulva az almát is ezzel is további 5 percig főzzük. Végül az összes levet elforraljuk alóla és felöntjük a tejszinnel. egyet forraljuk és kész
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: moncsa78, 2009. febr. 6. 18:19
Az ipolyparti pulykacsemege elkészítési módja és hozzávalói.