Vadas őzgerinc recept
A Vadas őzgerinc hozzávalói:1,5 kg őzgerinc,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg zsír,
8 dkg vöröshagyma,
20 dkg sárgarépa,
10 dkg gyökér,
4 dkg liszt,
2 g őrölt bors,
szemes bors,
mustár,
2 babérlevél,
2 dl tejföl,
1 citrom,
cukor,
só,
páclé.
A Vadas őzgerinc elkészítési módja:
Az őzgerincet hártyáitól megtisztítom, ecetes vízzel leforrázom, a szalonnával megtűzdelem, 3-4 napig páclében pácolom. A zsírban megpirítom a karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, hagymával, babérlevéllel, citromlével, hagymával felforralom és ebben sütöm/párolom meg a gerincet. Mikor a hús puha, kiveszem és a zöldségeket a lével együtt áttöröm. 2 dkg zsírból és a lisztből cukorral barna rántást készítek, besűrítem vele a zöldséglevet, citromlével, mustárral ízesítem, tejfölözöm. Pár percig együtt forralom még a felszeletelt gerinccel. Zsemlegombóccal tálalom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. febr. 6. 18:04
A vadas őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.