Moncsa bejglije recept
45 perc
A Moncsa bejglije hozzávalói:
45 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
1 cs sütőpör
csipet só
1 dogoz tejföl
pici tej
töltelék lehet:
mák, dió
30 dkg darált dió vagy mák
20 dkg cukor
2 dl tej, reszelt citromhéj
szilvás töltelék:
50 dkg magozott szilva befőtt
5g fahéj
5g koriander
6 dkg hidegen készithető pudingpor
1 tojás sárgája a tetejét megkenni
A Moncsa bejglije elkészítési módja:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit pihentetni kell hűtőben A töltelékhet a tejet a cukorral felforraljukés kedv szerint darált mákot vagy diót teszünk bele, és kiforraljuk. Ha kicsit hig tehetünk bele zsemlemorzsát. A szilvás bejglihez a hozzávalókat összekeverjük hidegen. A tölteléket a kinyujtott tészta közepén szétteritjük, két szélét behajtjuk majd a másik oldalait is egyszer behajtjuk. De fel is tekerhetjük. Tetejét megszurkáljuk, és megkenjük tojássárgájával.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: moncsa78, 2008. dec. 13. 17:34
A moncsa bejglije elkészítési módja és hozzávalói.