Karácsonyi kalácskoszorú recept
A Karácsonyi kalácskoszorú hozzávalói:20 dkg finomliszt,
15 dkg rétesliszt,
8 dkg cukor (helyette használhatunk mézet),
8 dkg margarin,
2,6 dl langyos tej,
2 dkg élesztő,
6 dkg mazsola,
őrölt fahéj,
reszelt (bio) narancshéj,
fél kiskanál só.
A Karácsonyi kalácskoszorú elkészítési módja:
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket a maradék tejjel, cukorral, a felfuttatott élesztővel, csipet sóval, őrölt fahéjjal és reszelt narancshéjjal ízesítve jól összedolgozzuk. Az olvasztott vajjal hólyagosra bedagasztjuk, miközben belegyúrjuk a mazsolát is. Konyharuhával letakarva langyos helyen megkelesztjük, majd három egyenlő részre osztjuk. Enyhén lisztezett deszkán egyenként vékony rudakká sodorjuk-nyújtjuk ezeket a cipókat, majd hármas copffonással koszorú alakúra befonjuk. Enyhén kivajazott, lisztezett tepsire tesszük, és tejjel vagy tejszínnel bekenjük. Langyos helyen kb. 35 percig kelesztjük, majd ismét megkenjük. 200 fokos előmelegített sütőben 35 percig sütjük. A sütőből kivéve vizes ecsettel lekenjük, hogy szép fénye legyen.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. dec. 19. 20:14
A karácsonyi kalácskoszorú elkészítési módja és hozzávalói.