Karamellás szelet recept
60 perc
A Karamellás szelet hozzávalói:
8 tojás
60 dkg cukor
25 dkg darált dió
20 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 ek finomliszt
2 dl víz
1 margarin
lekvár
csokimáz
A Karamellás szelet elkészítési módja:
1.lap: 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, apránként hozzáadva 20 dkg cukrot, ezután belekeverem a diót.Egy zsírozott, lisztezett tepsi alján kenjük el. 2.lap: 4 egész tojást keverjünk ki 20 dkg cukorral, majd a lisztet és a sütőport vegyítsük bele, ezután öntsük a diós lapra. Előmelegített sütőben, közepes nagyságú tepsiben 180 fokon süssük meg, kb 20 perc alatt. Töltelék: 15 dkg cukrot lekaramellizálunk, aztán olvasszuk fel 2 dl vízben, adjuk hozzá 2 ek lisztet és főzzük sűrű krémmé.A margarint,a tojások sárgáját és 5 dkg cukrot keverjünk habosra és adagoljuk hozzá a kihűlt karamella krémet. Összeállítás: A kihűlt tésztalapot kenjük meg lekvárral, erre kenjük a karamellakrémet és vonjuk be csokimázzal.
Nagyon finom:barack, eper vagy málnalekvárral
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kenzol, 2008. jan. 11. 17:38
A karamellás szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.