Ananászos joghurtkrémes piskóta recept
60 perc
Az Ananászos joghurtkrémes piskóta hozzávalói:
Tészta: 8 tojás
9 e.k cukor
9 e.k liszt
3 e.k víz
1 cs. sütőpor
Krém: 4 dob. ananász joghurt
1 doboz ananászkonzerv
10 dkg. porcukor
Fél liter Hulala habtejszín
2 cs. zselatinfix Dr. Oetker féle/
Az Ananászos joghurtkrémes piskóta elkészítési módja:
A tésztához felverem a tojások fehérjét a vízzel és a végén belekeverem a curot, ezután hozzáadom a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport.Gáztepsibe sütöm. Krém: A joghurtokat kikeverem az apróra vágott ananásszal és porcukorral ízesítem.A tejszínt felverem és összedolgozom a joghurtos masszával, ezután belekeverem a zselatinfixet. A tésztalapot, ha kihült kettévágom lapjára és a krém 2/3-val megkenem, a lapot ráhelyezem és kicsit rányomkodom, majd a tetejére rákenem a krém maradékát.
Bármilyen gyümölccsel lehet csinálni,csak a joghurt is olyan ízű legyen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kenzol, 2007. máj. 2. 16:41
Az ananászos joghurtkrémes piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.