Sült alma, vaniliás túróval recept
A Sült alma, vaniliás túróval hozzávalói:4 savanykás alma
1 evőkanál olvasztott vaj
8 teáskanál barnacukor
25 dkg túró
1 pohár joghurt
2 csomag vaníliás cukor
4 teáskanál fenyőmag
A Sült alma, vaniliás túróval elkészítési módja:
Az almákat kettévágjuk, a magházat kikaparjuk. Vágott felükkel lefelé tűzáló tálba rakosgatjuk, megcsepegtetjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 15 percig sütjük. A túrót összekeverjük a joghurttal és a vaníliás cukorral. A fenyőmagot zsiradék nélkül gyorsan megpirítjuk. A sült almákat tányérra szedjük, a túrókrémmel meglocsoljuk, rászórjuk a pirított fenyőmagot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 11. 10:30
A sült alma, vaniliás túróval elkészítési módja és hozzávalói.