Tökmagos pogácsa recept
A Tökmagos pogácsa hozzávalói:50 dkg rétesliszt
1 tojás (+ 1 a kenéshez)
1 kávéskanál zsír
3 evőkanál tökmagolaj
15 dkg pirított tökmag
2 dl tejföl
5 dkg juhtúró
1 dkg élesztő
A Tökmagos pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt elmorzsoljuk, majd a hozzávalókat - a tökmag kivételével - összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pár percig pihentetjük. 15 dkg tökmagot 3 részre osztunk, 1 részt egyenletesen a kinyújtott tésztára szórunk, majd a tésztát behajtogatjuk, és negyed órát pihentetjük. Ezt még 2x ismételjük. Pihentetés után két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes méretűre szaggatjuk. Sütés előtt a pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük. 190-200 fokos sütőben 20-25 percig, pirulásig sütjük.
A kiszaggatott tésztát több rétegben sütőpapírra téve dobozban le is lehet fagyasztani! Nagyon finom - érdemes kipróbálni!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 10. 19:09
A tökmagos pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.