Omlós sajtos recept
Az Omlós sajtos hozzávalói:30 dkg rétesliszt
2 db teavaj
2-3 kávéskanál só
2,5 dkg élesztő
2 evőkanál tejföl
20-25 dkg reszelt sajt
Az Omlós sajtos elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a vajat. Ezeket a 2 kanál tejfölben elkeverjük, majd összegyúrjuk. Nagyjából fél óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük 1 egész tojással, majd derelyevágóval (lehet éles késsel is) tetszőleges hosszúságú, másfél ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A végén rászórjuk a sajtot. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (úgy 15 perc).
Azért jó teavajat használni a margarin helyett, mert ettől a tészta omlósabb lesz, és hosszabb ideig eláll. Mivel a tészta nagyon lágy, egyszerűbb, ha a sajtot a végén szórjuk rá. Egyébként sajt helyett szezámmagot is rá lehet szórni. Vendégváróként is jól megállja a helyét. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Sesshoumaru, 2007. aug. 16. 18:31
Az omlós sajtos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.