Spenótos penne húsgombócokkal (laktóz- és hisztaminérzékenyeknek) recept
30 perc
A Spenótos penne húsgombócokkal (laktóz- és hisztaminérzékenyeknek) hozzávalói:
30 dkg tönkölybúzás durum penne
20-25 dkg paraj
1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 cl rizs vagy szója tej
Húsgombócok:
30 dkg darált dagadó
1 db tojás
1 evőkanál Naturvegamix (gluténmentes ételízesítő)
2 evőkanál zabkorpa
A Spenótos penne húsgombócokkal (laktóz- és hisztaminérzékenyeknek) elkészítési módja:
A tésztát kifőzzük, és félretesszük. A darált húst összegyúrjuk a hozzávalókkal, és annyi zabkorpát teszünk bele, hogy jól formázható legyen a massza, majd kigombócozzuk, és bő forró olívaolajban kisütjük. A hagymát apróra aprítjuk a fokhagymával együtt, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Rátesszük a spenótot és megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, és sózzuk, borsozzuk. Ezután hozzáadjuk a tésztát, és forrón, a gombócokkal a tetején tálaljuk. Nagyon finom és laktató!
Nagyon finom és laktató recept főleg azoknak, akiknek valamilyen ételintolarenciája van. Egyszerű, és nem túl költséges recept. Egy könnyű vacsorának nagyon finom!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Sesshoumaru, 2007. aug. 18. 12:58
A spenótos penne húsgombócokkal (laktóz- és hisztaminérzékenyeknek) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.