Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Spenótos penne húsgombócokkal (laktóz- és hisztaminérzékenyeknek) recept

Spenótos penne húsgombócokkal (laktóz- és hisztaminérzékenyeknek) recept

Elkészítési idő 30 perc

A Spenótos penne húsgombócokkal (laktóz- és hisztaminérzékenyeknek) hozzávalói:
30 dkg tönkölybúzás durum penne
20-25 dkg paraj
1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 cl rizs vagy szója tej

Húsgombócok:
30 dkg darált dagadó
1 db tojás
1 evőkanál Naturvegamix (gluténmentes ételízesítő)
2 evőkanál zabkorpa


A Spenótos penne húsgombócokkal (laktóz- és hisztaminérzékenyeknek) elkészítési módja:
A tésztát kifőzzük, és félretesszük. A darált húst összegyúrjuk a hozzávalókkal, és annyi zabkorpát teszünk bele, hogy jól formázható legyen a massza, majd kigombócozzuk, és bő forró olívaolajban kisütjük. A hagymát apróra aprítjuk a fokhagymával együtt, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Rátesszük a spenótot és megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, és sózzuk, borsozzuk. Ezután hozzáadjuk a tésztát, és forrón, a gombócokkal a tetején tálaljuk. Nagyon finom és laktató!

Nagyon finom és laktató recept főleg azoknak, akiknek valamilyen ételintolarenciája van. Egyszerű, és nem túl költséges recept. Egy könnyű vacsorának nagyon finom!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A spenótos penne húsgombócokkal (laktóz- és hisztaminérzékenyeknek) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook