Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos grissini recept

Sajtos grissini recept

A Sajtos grissini hozzávalói:
18 dkg finom liszt
25 dkg rétesliszt
2,5 dkg friss élesztő
3 dl tej
2 evőkanál só
1 kávéskanál cukor
2,5 dkg vaj
reszelt sajt
1-1 marék apróra vágott zöldpetrezselyem és bazsalikom vegyesen
a tetejére 1 tojás, valamint lenmag


A Sajtos grissini elkészítési módja:
A tejet a cukorral megmelegítjük, beleszórjuk az élesztőt majd félre tesszük. A lisztet és a sót egy nagy tálba rakjuk, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat valamint a zöldfűszereket ezután ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyre tesszük, és legalább fél órát kelni hagyjuk. Amikor a tészta megkelt, a sütőt 200 fokra bekapcsoljuk majd a tésztát (több részre osztjuk) téglalap alakra nyújtjuk. Egyik felére rászórjuk a sajtot és a másik felével betakarjuk. Ezt a két rétegű tésztát még jobban kinyújtjuk majd 1,5 -2 ujjnyi vékony hosszú csíkokra szeljük. Ezután a csíkok végeit ellentétes irányba sodorjuk, addig, amíg hosszú és vékony rudak lesznek belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk lenmaggal és 15-20 percig sütjük


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos grissini elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook